Ersey Group

Bakır Üreticisi & Tedarikçisi

Ersey Group, bakırı %80 pirometalurji %20 hidrometalurji yöntemle elde etmektedir. Bakırın %80’ini sülfürlü mineral oluşturmaktadır. Bu minerallerinde sulu çözeltide çözündürülmesi oldukça zordur.

blank
blank
copper

Bakır Tedarikçisi
Ersey Group

Bakır üreticileri, bakırı %80 pirometalurji %20 hidrometalurji yöntemle elde etmektedir. Bakırın %80’ini sülfürlü mineral oluşturmaktadır. Bu minerallerinde sulu çözeltide çözündürülmesi oldukça zordur. Bu sebeple bakır üreticisi, bakıra pirometalurji yani ısıl işlem uygulamaktadır. Bu işlemin basamakları sırasıyla zenginleştirme, dönüştürme ve saflaştırmadır. Bakırın zenginleştirilmesi işlemi yaygın olarak köpük flotasyonla olmaktadır. Bu işlemle bakırda bulunan sülfürlü yüzey hidrofobi haline getirilir. Sonra dönüştürme yöntemiyle bakır oksitlenmiş yapısından ayrılır. Dönüştürme yöntemi için 1250 derece sıcaklık gerekmektedir. Saflaştırma yönteminde bakırın içeriğinde olan oksijen ve kükürdün azaltılması için ateş uygulaması yapılır. Kükürdü tamamen uzaklaştırmak için sıcak oksijen gazı kullanılmaktadır.

Bakır üreticilerinin, bakır üretimde kullandığı hidrometalurjik yöntem ise 3 basamağa ayrılmaktadır. Bunlar Liçing (metali sulu ortama sokma), saflaştırma ve son olarak elektrolit kazanımdır. Liçing yani metali sulu ortama sokma yöntemi bakırın çözeltiye alınmasıyla başlar. Saflaştırma yöntemiyle devam eder ve elektrolit kazanımla %99,9 saflıkta bakır üretimi ile son bulur.

bakır2
blank

Bakır Hakkında Bilgiler

Bakır, insanlık tarihinde ilk tanışılan madenlerden birisi olarak bilinir. İnsanlar bakırı ev eşyası, takı vb. Pek çok alanda kullanmaktadır. Bakır kullanımı tercih edilen 2. metaldir. Dünya üzerinde pek çok yüzeyde bakır elementinin bulunması gündelik yaşamda bakır kullanımını artırmıştır. Bakırın görünümü kırmızı ve kahverengi olmaktadır.

Bakır Çeşitleri Nelerdir?

blank
blank
  • Blister bakır,
  • Elektrolitik bakır,
  • Ateşte rafine edilmiş bakır,
  • OFHC bakır olmak üzere dörde ayrılmıştır.

Bakırın Fiziksel Özellikleri

Kırmızı ve kahverengi görünümü olan bakır elektriği çok iyi ileten bir iletken özelliğine sahiptir. Atmosferik durumlara karşı dayanıklılığı yüksektir.

Bakırın Kimyasal Özellikleri

Bakır, periyodik cetvelde CU ile gösterilmektedir ve atom numarası 19 olmaktadır. Atom ağırlığı 63.54 yoğunluğu ise 8,93 gr’dır. 1083 derecede ergimeye, 2300 derecede ise kaynamaya başlamaktadır.

bakır3
blank
bakır4
blank

Bakır Nerede Kullanılır?

Günlük hayatta direkt veya dolaylı olarak pek çok şekilde kullanılmaktadır. Elektriği en iyi ileten metallerden birisi olması sebebiyle enerji sektöründe sıklıkla kullanılır. Bakırın paslanmaz özelliği olması sebebiyle dış alan kaplamalarında kullanımı oldukça yaygındır. Isı kazanları, havalandırma sistemleri, kuyumculuk, su tesisatları ve boya üretimi de bakırın yaygın olarak kullanıldığı alanlardandır. Maliyeti ucuz olduğu için cep yakmamaktadır.

blank
blank
Şimdi İletişime Geçin

İletişime geçmek için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.